ZELENSKI KIPTI OD BESA ZBOG POSETE PUTINU: "Lider najveće svetske demokratije grli najkrvavijeg zločinca na svetu"

Novosti online

09. 07. 2024. u 09:05

ZELENSKI je posetu okarakterisao kao "ogromno razočarenje i razarajući udarac mirovnim naporima", naročito što se odigrala istog dana kada je ruska raketa pala na dečju bolnicu u Kijevu.

ЗЕЛЕНСКИ КИПТИ ОД БЕСА ЗБОГ ПОСЕТЕ ПУТИНУ: Лидер највеће светске демократије грли најкрвавијег злочинца на свету

Foto:Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Indijski premijer Narendra Modi sastao se u ponedeljak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u njegovoj rezidenciji u Novo-Ogarjevu kod Moskve, dok su 900 kilometara dalje ruski projektili padali na ukrajinske gradove u napadu u jutarnjem špicu u kojem je poginulo najmanje 37 ljudi i povređeno 170 drugih, piše Si-En-En. 

Modijevo dvodnevno putovanje označava njegovu prvu posetu Rusiji otkako je počeo rat u Ukrajini pre skoro dve i po godine, sa slikama i video-snimcima u ponedeljak na kojima se vidi kako se dva lidera grle, ćaskaju uz čaj, voze se u električnom vozilu i gledaju konje.

Foto: Profimedia

- Ogromno je razočarenje i razoran udarac za mirovne napore videti lidera najveće svetske demokratije kako grli najkrvavijeg zločinca na svetu u Moskvi na takav dan - rekao je Zelenski u objavi na mreži Iks u ponedeljak, misleći na smrtonosne ruske napade, prenosi Si-En-En.

Dnevno bombardovanje velikih razmera pogodilo je glavni grad Kijev i gradove uključujući Dnjepar, Krivi Rog, Slavjansk i Kramatorsk – od kojih su neki gusto naseljena područja daleko od linija fronta.

Foto: Profimedia

U Kijevu je poginulo 27 ljudi, uključujući četvoro dece, saopštila je u utorak ukrajinska državna služba za vanredne situacije. Dve osobe su poginule, a najmanje 16 je povređeno u napadu na kijevsku bolnicu Okmatdit. Objekat je najveći medicinski centar za decu u Ukrajini i bio je od vitalnog značaja za zbrinjavanje neke od najbolesnije dece iz cele zemlje.

Podsetimo, rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je navode Kijeva o namernom napadu ruskih snaga na civilne ciljeve, ističući da je grupni udar na vojne ciljeve u Ukrajini odgovor na pokušaj Kijeva da ošteti ruske energetske i ekonomske objekte.

Rusko ministarstvo navodi da fotografije i video-snimci iz Kijeva ukazuju da je do razaranja došlo "usled pada ukrajinske rakete PVO lansirane iz protivvazdušnog raketnog sistema unutar grada".

(B92/Si-En-En)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!