"OPASNO I NEODGOVORNO" Veliko upozorenje Viktora Orbana

Novosti online

10. 07. 2024. u 23:00

NATO se udaljava od svojih prvobitnih ciljeva i sve više postaje vojna organizacija, uloga Alijanse u ukrajinskom sukobu raste, a to je opasno i neodgovorno, jer je neizvesno kuda to može odvesti, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

ОПАСНО И НЕОДГОВОРНО Велико упозорење Виктора Орбана

Foto: Profimedia/ Lev Radin/Michał Barański/ilustracija

- NATO je stvoren pre 75 godina sa ciljem zaštite bezbednosti svojih članova. Ali, sada Alijansa očigledno odstupa od svojih prvobitnih ciljeva i postaje sve više vojna organizacija - rekao je Orban u video-poruci objavljenoj na društvenoj mreži Fejsbuk (aktivnosti Meta, društvene mreže Fejsbuk i Instagram u Rusiji su zabranjene kao ekstremističke), uoči početka samita Alijanse u Vašingtonu.

Prema rečima mađarskog premijera, jedan od znakova ovog procesa je to što „Alijansa preuzima sve aktivniju ulogu“ u sukobu u Ukrajini.

- Iz našeg ugla, to je opasno i čak neodgovorno, jer niko ne vidi kako će se to završiti i kuda može odvesti - zaključio je Orban.

Prethodno, španski list „Pais“ je, pozivajući se na izveštaje koje je Orban uputio predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu i liderima zemalja EU nakon poseta Moskvi, Kijevu i Pekingu, objavio da mađarski premijer smatra da će sledeća dva meseca ukrajinskog sukoba biti „dramatičnija, nego ikada“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUMU NUDE SMANJENJE KAZNE: Osuđenom za ubistvo ćerke nude umanjenje kazne za 21 godinu da prizna gde je telo