ORBAN STIŽE KOD TRAMPA: Poznato vreme susreta dvojice zvaničnika

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

11. 07. 2024. u 08:46

MAĐARSKI premijer Viktor Orban sastaće se sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom na imanju Mar-a-Lago na Floridi u četvrtak posle samita NATO-a, piše Blumberg, pozivajući se na izvore.

ОРБАН СТИЖЕ КОД ТРАМПА: Познато време сусрета двојице званичника

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp sastaće se u četvrtak na Floridi sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Orban će otputovati u Mar-a-Lago nakon završetka samita NATO-a u Vašingtonu -  navodi se u saopštenju agencije.

Orban je sa delegacijom stigao u Moskvu 5. jula i održao sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. On je posetu Moskvi nazvao sledećom etapom mirovne misije, koja je počela putovanjem u Kijev 2. jula. Mađarski premijer je rekao da uskoro namerava da održi nekoliko sličnih neočekivanih sastanaka.

Orban je u ponedeljak posetio Peking, gde je rekao da je Mađarska protiv konfrontacije sa Kinom i za saradnju između EU i Kine. Posle Pekinga, Orban je otišao u Vašington na samit NATO-a.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je Orban pokazao političku volju za dijalogom, Moskva to smatra veoma pozitivnim i korisnim, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: GLUMILA JE FENOMENALNO, A I PEVALA -  Olivera Marković napustila nas je na današnji dan pre 13 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)