PESKOV: ULAZAK UKRAJINE U NATO NEPRIHVATLJIVA PRETNJA: Rusija da razmisli o kontramerama

I.S.

11. 07. 2024. u 16:41

ŠIRENjE Severnoatlantske alijanse na Ukrajinu je neprihvatljiva pretnja bezbednosti Rusije, smatra portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. "Od samog početka smo govorili da je širenje NATO na Ukrajinu neprihvatljiva pretnja našem postojanju, našoj bezbednosti. Sada vidimo da NATO usvaja dokument koji kaže da će Ukrajina definitivno ući u NATO", rekao je on.

ПЕСКОВ: УЛАЗАК УКРАЈИНЕ У НАТО НЕПРИХВАТЉИВА ПРЕТЊА: Русија да размисли о контрамерама

Foto: Profimedia

Peskov je podsetio da Rusija neće razgovarati o bezbednosnim elementima izvučenim iz opšteg konteksta. Kako je objasnio, Rusija je spremna da sveobuhvatno razmotri sve aspekte koji se odnose na njenu i bezbednost kontinenta, kao i na garantovanje bezbednosti drugim državama.

Peskov je istakao da Rusija treba da razmisli o kontramerama kako bi obuzdala NATO u potpunosti, napominjući da se vojna infrastruktura saveza progresivno kreće ka ruskim granicama.

- Očigledno je da Alijansa sledi jedan od svojih glavnih ciljeva potiskivanje Rusije, nanošenje strateškog poraza Rusiji - rekao je Peskov. - To nas obavezuje da veoma veoma pažljivo analiziramo tekst deklaracije. Ovo je veoma ozbiljna pretnja po našu nacionalnu bezbednost. Sve ovo, zahtevaće od nas da preduzmemo efikasne mere odgovora na odvraćanje NATO.

U toku razgovori oko korekcije ruske nuklearne doktrine kao odgovor na akcije Alijanse. "Međutim, odvraćanje na ovaj način nije jedina mogućnost", naveo je Peskov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama