ČIJA RAKETA JE POGODILA BOLNICU? Amerika i Kijev rade na snažnom odgovoru zbog pogotka dečije bolnice Okmatit

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 07. 2024. u 18:19

SJEDINjENE Države rade sa Ukrajinom na snažnom odgovoru na bolnički incident u Kijevu, rekao je savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džejk Saliven.

ЧИЈА РАКЕТА ЈЕ ПОГОДИЛА БОЛНИЦУ? Америка и Кијев раде на снажном одговору због поготка дечије болнице Окматит

FOTO: EPA


Kijev i Vašington, smatraju Rusiju odgovornom za incident sa bolnicom Okmatit, koja je, prema ruskom Ministarstvu odbrane, oštećena ukrajinskom raketom PVO.

-Radimo sa Ukrajincima da se izborimo sa ovim napadom i odgovorimo silom i energičnošću, rekao je Saliven na samitu NATO-a u Vašingtonu.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da izjave o namernom ruskom udaru na civilne ciljeve u Ukrajini nisu tačne, da je uništenje izazvano padom ukrajinske protivvazdušne rakete, a ovo nije prvi put da se Kijev angažuje na takvom provokacijama.

Ministarstvo odbrane Rusije je naglasilo da brojne objavljene fotografije i video-snimci iz Kijeva jasno potvrđuju činjenicu uništenja usled pada ukrajinske PVO rakete lansirane iz protivvazdušnog raketnog sistema unutar grada.

Kako je izjavio ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov, histerija koja se širi u SAD u vezi sa oštećenom bolnicom Okmatdit u Kijevu je primer besne antiruske propagande.


Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov je, komentarišući optužbe Kijeva, rekao da Oružane snage Rusije napadaju isključivo one ciljeve koji su povezani sa vojnim potencijalom kijevskog režima.

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da pokušaji režima Vladimira Zelenskog da tragediju sa dečjom bolnicom u Kijevu iskoristi u propagandne svrhe samo potvrđuju njenu nehumanu prirodu.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKAD JEFTINIJE Otkrijte čari destinacije sa idealnim plažama i sjajnim provodom!