KIJEV UHVAĆEN NA „SPAVANJU“! Dva ruska bombardera Tu-95M sa 8 raketa H-101 po prvi put iznenadili ukrajinsku PVO (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 07. 2024. u 19:00

PRVI put u tokom rusko-ukrajinskog sukoba, ukrajinsko vazduhoplovstvo nije otkrilo ruske bombardere koji su izvršili napad na zemlju.

КИЈЕВ УХВАЋЕН НА „СПАВАЊУ“! Два руска бомбардера Ту-95М са 8 ракета Х-101 по први пут изненадили украјинску ПВО (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Na internetu pojavila veoma zanimljiva vest o rusko-ukrajinskom sukobu. Prema izvorima na društvenim mrežama, dva ruska strateška bombardera Tu-95 ispalila su ukupno 8 projektila na ukrajinski region Poltava.

KIJEV OLAKO SHVATIO RUSKE BOMBARDERE

Ono što rusku operaciju čini posebnom je činjenica da Ukrajinci nisu ni slutili o predstojećem ruskom bombardovanju.

Ukrajinska vojska nije uspela da otkrije neprijateljske bombardere ni projektile tokom njihovog leta od Rusije do Ukrajine, ili im je neko zaboravio da dojavi. Kijev je obavešten o napadu nakon što je već bio završen.

Korisnici interneta navode da je ovo prvi put da se tako nešto dogodilo tokom rusko-ukrajinske eskalacije koji je u toku. Iako Ukrajinci nisu uvek uspevali da presretnu ruske raketne napade, do sada su uspevali da otkriju ili saznaju za ruske bombardere i kada su projektile lansirali.

U ovom slučaju, Kijev ne samo da nije presreo ruski napad, već ga nije ni očekivao, pa nije ni aktivirao sirene za vazdušni napad u ciljanom regionu. Nekoliko sekundi nakon lansiranja ruskih projektila, na teritoriji Poltave odjeknule su eksplozije, međutim, za sada ne znamo više detalja o šteti.

„Do 8 krstarećih raketa H-101 koje su ispalili bombarderi Tu-95M, a koji su poleteli sa teritorije Ražanske oblasti na zapadu Rusije, su doleteli u ukrajinski region Poltava. Ukrajinska obaveštajna služba i ukrajinsko vazduhoplovstvo to nisu primetile“, rekao je neimenovani izvor.

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!