VELIKI POŽAR U GRČKOJ: Vlasti izdale hitno upozorenje (VIDEO)

Novosti online

11. 07. 2024. u 20:13

Situacija na frontu požara koji je izbio i spaljuje Korintiju od četvrtka popodne je dramatična. Plamen je na korak od dvorišta kuća u naselju Kuci u opštini Nemea, dok se vatrogasci i volonteri bore da spasu imovinu građana, javlja grčki portal neawsbreak.gr.

ВЕЛИКИ ПОЖАР У ГРЧКОЈ: Власти издале хитно упозорење (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Na terenu deluju kopnene snage, cisterne i vazdušne snage. Konkretno, u borbi sa plamenom učestvuje 140 vatrogasaca sa 45 vozila, šest pešadijskih jedinica, 11 aviona i pet helikoptera.

Poruka putem broja 112 poslata je stanovnicima šire oblasti Stimagka Korintije, pozivajući ih da ostanu u pripravnosti i slede uputstva vlasti.

Konkretno, poruka glasi: "Šumski požar u širem području Stimagka Korintije. Ostanite u pripravnosti, sledite uputstva vlasti!"

Vetar duva snažno, što otežava gašenje požara, dok gradonačelnik prijavljuje da su ostali bez vode.

U izjavi, gradonačelnik Velo-Vohasa, Tanasis Manavis, očajnički je naveo da u tom području nema vode.

- Stimagka gori! Nedostatak vode svuda u opštini Velo-Vohas, a svi nadležni ćute! Mora se naći rešenje. Ne može opština da gori živa, a da nema ni kapi vode - rekao je on za KorinthosTV.

- Izbegli smo katastrofu u poslednjem trenutku sa cisternama koje smo dovukli iz susednih opština. Uložili smo ogroman napor sa volonterima, aktiviran je državni mehanizam - rekao je za Lajv njuz.

- Glavni front požara je u jednoj jaruzi prema području Nemeje, koji se pojavio u području Stimagka, opštine Velo-Vohas, Korintija - rekao je za Atinsko-makedonsku novinsku agenciju zamenik prefekta Korintije, Anastasios Giolis.

Dodao je da "u ovom trenutku ljudski životi i domovi nisu ugroženi, ali vetrovi koji duvaju u tom području su snažni i stalno menjaju pravac."

Takođe, Anastasios Giolis je naveo da je "mobilizacija vatrogasnih snaga velika, sa mnogo vazdušnih sredstava i kopnenih snaga", dodajući da "regija Peloponeza pomaže rad vatrogasnih snaga sa cisternama i građevinskom opremom."

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: UNIŠTEN IZRAELSKI TRANSPORTER U GAZI: Hamas objavio fotografiju na svom telegram kanalu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)