UKRAJINCI ZAROBILI NAJMODRENIJI RUSKI TENK: T-90 Poriv ostao ispravan na bojištu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 07. 2024. u 20:21

UKRAJINSKI vojnici iz 68. jegerske brigade uspešno su zarobili jedan od najmodernijih glavnih borbenih tenkova u Rusiji, T-90M Proriv (Proboj).

УКРАЈИНЦИ ЗАРОБИЛИ НАЈМОДРЕНИЈИ РУСКИ ТЕНК: Т-90 Порив остао исправан на бојишту

Foto printskrin 68.oebr VSU

Tenk je navodno napušten na bojnom polju tokom nedavnog ruskog napada, a zatim ga je ukrajinski vozač evakuisao u smeloj operaciji.

Pored T-90M, ukrajinske trupe su zarobile i tenk T-80 i borbeno vozilo pešadije BMP-2. Ovi uspesi se smatraju značajnim pobedama, pokazujući otpornost i taktičku snagu ukrajinske vojske u ratu koji je u toku.

T-90M Proriv, unapređena verzija T-90, opremljen je naprednim oklopom, novim dizajnom kupole i poboljšanim sistemom za upravljanje vatrom. Predstavlja vrhunac ruske tehnologije oklopnih vozila koja je trenutno u operativnoj upotrebi. Uprkos ovom napretku, oko 100 T-90M je izgubljeno na bojnom polju, a oko pet su zarobile ukrajinske snage u potpuno operativnom stanju.

T-90M je ključna imovina ruske vojske, koja ima za cilj da unapredi sposobnosti svojih kopnenih snaga svojim sofisticiranim odbrambenim i ofanzivnim sistemima. Tenk ima reaktivni oklop, novi kompozitni raspored oklopa i napredne protivmere protiv protivtenkovskih vođenih projektila.

 

(defens blog)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO