ELIMINISANI EKSTREMISTI U SIRIJI: Udar ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga po logoru za obuku i proizvodnju dronova džihadista

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 07. 2024. u 00:00

VAZDUŠNO-kosmičke snage Rusije uništile su u sirijskoj provinciji Idlib kamp za obuku ekstremista, radionicu za proizvodnju dronova i dva skladišta bespilotnih letelica, a likvidirano je gotovo 15 militanata, saopštio je na brifingu zamenik rukovodioca ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u arapskoj republici, kapetan prve klase Oleg Ignasjuk.

ЕЛИМИНИСАНИ ЕКСТРЕМИСТИ У СИРИЈИ: Удар руских Ваздушно-космичких снага по логору за обуку и производњу дронова џихадиста

Foto: EPA

-U cilju sprečavanja daljeg kršenja režima obustavljanja borbenih dejstava, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su 10. jula izvele visokoprecizne udare na objekte ilegalnih oružanih formacija u provinciji Idlib, rekao je Ignasjuk.

On je precizirao da su u napadima uništeni kamp za obuku militanata „Ašhani-Tahtani“, radionica za proizvodnju bespilotnih letelica i dva skladišta dronova, kao i uporišta ilegalnih oružanih grupa.

-Likvidirano je 15, ranjeno više od 20 ekstremista, naglasio je Ignasjuk.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)