BAJDENOVA KONFERENCIJA DOŽIVELA FIJASKO: Posle zamene Zelenskog za Putina, novi veliki gaf američkog predsednika (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 07. 2024. u 07:05

PREDSEDNIK SAD Džo Bajden održao je solo konferenciju za medije tokom samita NATO-a u Vašingtonu.

БАЈДЕНОВА КОНФЕРЕНЦИЈА ДОЖИВЕЛА ФИЈАСКО: После замене Зеленског за Путина, нови велики гаф америчког председника (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP/Susan Walsh

On je na konferenciji izneo svoja zapažanja, a kada je govorio o spoljnoj politici apostrofirao je Kinu u ratu između Rusije i Ukrajine, i odgovarao na pitanja novinara - mnoga od njih o njegovoj političkoj budućnosti proistekla iz zabrinutosti za njegove godine i vitalnost.

On je obećao da će nastaviti svoju kampanju za reizbor, rekavši da će "nastaviti da se kreće" uprkos tome što je sve veća lista demokratskih zvaničnika koji su ga pozvali da se povuče.

Predsednik je odbacio pitanja o mogućim ograničenjima njegove sposobnosti da obavlja sve svoje dužnosti. Ipak, on je priznao da mora da „uhvati ritam“ dok se bavi ispunjavanjem dužnosti predsednika.

Foto Tanjug/AP/Jacquelyn Martin

Predsednik Džo Bajden je, na ovoj veoma rizičnoj konferenciji, odgovarajući na pitanje novinara napravio još jedan gaf tako što je zamenio potpredsednicu Kamalu Haris sa „potpredsednikom Trampom“.

Bajdena su pitali da li je zabrinut zbog sposobnosti Harisove da pobedi Trampa ako bude u prilici da se kandiduje protiv njega.

- Ne bih izabrao potpredsednicu Trampa za potpredsednika da nisam mislio da je kvalifikovana da bude predsednica, rekao je on.

Savetnici i saveznici predsednika pozvali su ga da učestvuje u više neobaveznih razgovora kako bi odagnao zabrinutost oko njegovih godina i sposobnosti da služi (obavlja svoje dužnosti) – ali ostaje nejasno da li će konferencija za novinare imati željeni efekat.

Foto Tanjug/AP/Susan Walsh

Dok predsednik i njegovo osoblje ostaju javno nepokolebljivi da će ostati u trci, istaknutiji saveznici ga pozivaju da se povuče, uključujući senatora iz Vermonta Pitera Velča, više od deset demokrata u Predstavničkom domu i megadonora Džordža Klunija.

U međuvremenu, Republikanska nacionalna konvencija, na kojoj će GOP nominovati Donalda Trampa za svog predsedničkog kandidata, trebalo bi da počne sledeće nedelje u Milvokiju.

(CNN)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)