TRAMP SE OGLASIO NAKON BAJDENOVIH GAFOVA: Ismejao aktuelnog predsednika

Novosti online

12. 07. 2024. u 08:36

AMERIČKI predsednik Džo Bajden napravio je veliki gaf kad je pomešao potpredsednicu Kamalu Haris i svog prethodnika Donalda Trampa na pomno praćenoj konferenciji za novinare na samitu NATO-a.

ТРАМП СЕ ОГЛАСИО НАКОН БАЈДЕНОВИХ ГАФОВА: Исмејао актуелног председника

Tanjug

Bajden je napravio gaf ubrzo nakon što je pomešao ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog na drugom događaju.

- Vidite, ne bih izabrao potpredsednicu Tramp za potpredsednika da mislim da nije kvalifikovana da bude predsednik - rekao je Bajden odgovarajući na pitanja novinara.

Američki predsednik je govorio tihim i hrapavim glasom, često je prekidao rečenicu da bi se nakašljao, a nekoliko puta je izgubio tok misli.

Bajden je sazvao konferenciju kako bi umirio kritičare iz redova demokrata koji traže da se povuče iz izborne trke nakon konfuzne debate protiv glavnog rivala, međutim, sada je samo pojačao zabrinutost dajući kontradiktorne primedbe, zaboravljajući pitanja, ali i dajući neprecizne odgovore.

Tramp je odmah ismejao svog naslednika na društvenim mrežama.

- Sjajan posao, Džo - napisao je bivši predsednik.

Bajden nije mogao da se seti tačne titule generala vazduhoplovnih snaga i takođe se mučio da izgovori reč "neurolog" dok je tvrdio da neće tražiti još jedan kognitivni pregled.

Predsednik je napravio i niz drugih činjeničnih grešaka pogrešno navodeći da Kina ima manje od milijardu ljudi i pomešao tu zemlju sa Rusijom.

Događaj koji je trajao 59 minuta uključivao je pitanja od 10 novinara unapred odabranih od strane službe za medije Bele kuće. Bajden je inače izašao pred novinare sa skoro sat vremena zakašnjenja i čitao je uvodnu reč od sedam i po minuta sa telepromtera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)