URNEBESNA REAKCIJA ZAHAROVE: Prokomentarisala najnoviji gaf Bajdena o Zelenskom

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 07. 2024. u 09:45

PORTPAROL Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je nazvala američkog predsednika Džozefa Bajdena „proruskim kandidatom” nakon što je umesto Vladimira Zelenskog kao predsednika Ukrajine predstavio – Vladimira Putina.

УРНЕБЕСНА РЕАКЦИЈА ЗАХАРОВЕ: Прокоментарисала најновији гаф Бајдена о Зеленском

Foto: Profimedia

- Čini mi se da zloglasno 'rusko mešanje u američke izbore' više ne može da se sakrije – ovo je proruski kandidat kojim upravlja 'ruka Kremlja'. Čekamo histeriju Hilari Klinton povodom 'napada na američku demokratiju' i izveštaj Stejt departmenta o otkrivanju zavere 'unutrašnjih terorista' - napisala je Zaharova na Telegramu.

S druge strane, nemački kancelar Olaf Šolc i francuski predsednik Emanuel Makron pokušali su da opravdaju Bajdenov najnoviji gaf.

- Džo Bajden ima dobru reputaciju, pokazao je da je sposoban da donosi ispravne odluke... Lapsusi se dešavaju, to ne menja ništa vezano za sadržaj njegovog govora - rekao je kancelar, a prenosi Rojters.

Makron je pozvao na blažu retoriku prema američkom lideru.

- Svi mi ponekad pogrešimo... To se desilo i meni, moglo bi da se ponovi sutra, zamolio bih vas za tolerantnost - prenosi agencija AFP reči francuskog predsednika na molbu novinara da prokomentariše Bajdenovu grešku.

Američki predsednik Džozef Bajden ponovo je šokirao javnost – on je na samitu NATO-a u Vašingtonu, predstavljajući predsednika Ukrajine, umesto Vladimira Zelenskog rekao da će se obratiti „predsednik Putin“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: UNIŠTEN IZRAELSKI TRANSPORTER U GAZI  - Hamas objavio fotografiju na svom telegram kanalu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)