BLIŽI SE KRAJ VLADAVINI DŽOA BAJDENA? Američki mediji osuli paljbu zbog najnovijih gafova - "Obrukao je Ameriku"

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 07. 2024. u 14:37

PREDSEDNIK Džozef Bajden napravio je dva skandalozna lapsusa na samitu NATO-a u Vašingtonu, kada je tokom svog govora predstavio Vladimira Zelenskog kao „predsednika Putina“, a na konferenciji za novinare pomešao imena potpredsednice SAD Kamale Haris i Donalda Trampa. Zapadni mediji pišu da se bliži kraj njegovoj vlasti.

БЛИЖИ СЕ КРАЈ ВЛАДАВИНИ ЏОА БАЈДЕНА? Амерички медији осули паљбу због најновијих гафова - Обрукао је Америку

Foto: Tanjug/AP

Objektivi vodećih američkih televizija – „Ej-Bi-Si“, „Si-Bi-Si“ i „En-Bi-Si“ upereni su ka Bajdenovim novim gafovima, njegovo obraćanje uključeno je u njihova večernja emitovanja, najgledanije informativne programe u zemlji.

- Bivši američki predsednik Barak Obama i bivša predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi posmatraju i čekaju da sam predsednik Bajden donese odluku da ode - prenosi „Si-En-En“ reči dugogodišnjeg člana Demokratske stranke, bliskog Obami i Pelosi, koji je želeo da ostane anoniman kako njegove reči ne bi bile shvaćene kao nepoštovanje aktuelnog predsednika.

Prema pisanju „Njujork tajmsa“, predsednikov novi lapsus desio se u lošem trenutku, jer demokrate sada analiziraju njegovo stanje i sposobnost da nastavi predizbornu kampanju.

Urednik britanskog lista „Telegraf“ Toni Dajver piše da je lapsusima u vezi sa predsednikom Vladimirom Putinom i republikanskim kandidatom Donaldom Trampom Bajden osramotio Ameriku i da će dodatno naškoditi predizbornoj kampanji demokrata.

Prema rečima novinara, iskreno interesovanje i divljenje Bajdenu u sali samita NATO-a naglo je prešlo u užas nakon njegovih gafova.

Zaključak „Blumberga“ je da je Bajdenova zabuna oko imena samo podstakla zabrinutost u vezi sa njegovim mentalnim sposobnostima i ugrozila njegovu predizbornu kampanju.

Agencija navodi da su se odmah po završetku konferencije spisku kongresmena koji pozivaju Bajdena da se povuče sa izbora pridružile još najmanje tri demokrate u Predstavničkom domu.

Anketa koju je sprovela američka istraživačka organizacija „Rasmusen Riports“ pokazuje da 52 odsto američkih glasača veruje da drugi ljudi donose odluke umesto aktuelnog predsednika SAD.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: UNIŠTEN IZRAELSKI TRANSPORTER U GAZI - Hamas objavio fotografiju na svom telegram kanalu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)