HAOS U TIRANI: Molotovljevi kokteli "leteli" na Ramin kabinet, evo i zašto (VIDEO)

Novosti online

12. 07. 2024. u 15:58

ALBANSKA opozicija održala je veliki protest ispred kabineta tamošnjeg premijera Edija Rame, optužujući ga za korupciju i zahtevajući njegovu ostavku.

ХАОС У ТИРАНИ: Молотовљеви коктели летели на Рамин кабинет, ево и зашто (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP/Printskrin

Na hiljade pristalica opozicije okupilo se najpre ispred Raminog kabineta, a potom i ispred kancelarije gradonačelnika Tirane, koji je premijerov stranački kolega, preneo je Rojters.

"Albanijan post" je objavio da su demonstranti bacali Molotovljeve koktele, te da je nakon nereda tužilaštvo počelo istragu protiv osam lica, od kojih je jedno maloletno.

Inače, demonstranti su tražili i oslobađanje lidera opozicione Demokratske stranke Salija Beriše, koji je u kućnom pritvoru zbog istrage o zloupotrebi položaja dok je bio premijer od 2005. do 2013. godine.

Beriša se okupljenima obratio video-porukom rekavši da je Albanija jedina zemlja u Evropi čiji je opozicioni lider politički zatvorenik bez ikakvih činjenica, dokaza ili dokumenata.

- Edi Rama želi Albaniju bez Albanaca, bez opozicije i bez pravde - dodao je on, te pozvao pristalice na građansku neposlušnost kako bi primorali vladu da održi vanredne izbore.

Rama je na vlasti od 2013. godine – od tada je pobeđivao na svim parlamentarnim i lokalnim izborima.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: Holandska policija u Hagu vodenim topovima izmlatila Gretu Tunberg i lažne ekologe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)