APLAUZ I PONEKI KISEO OSMEH: Ovo morate videti - Pojavili se snimci reakcija zvaničnika NATO-a nakon Bajdenovih gafova (VIDEO)

Novosti online

12. 07. 2024. u 17:17

CEO svet bruji o dva nova gafa Džoa Bajdena, a snimci tih trenutaka, kao i reakcije prisutnih svetskih lidera i saradnika američkog predsednika šire se društvenim mrežama.

АПЛАУЗ И ПОНЕКИ КИСЕО ОСМЕХ: Ово морате видети - Појавили се снимци реакција званичника НАТО-а након Бајденових гафова (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/ The Telegraph

Bajden je sinoć na samitu NATO-a u Vašingtonu prvo pred najvišim službenicima zemalja članica ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog pogrešno predstavio kao "predsednika Putina", pre nego što se ispravio.

Stojeći na pozornici sa još 23 svetska lidera, Bajden je govorio o važnosti osiguranja budućnosti Ukrajine i pomoći zemlji u borbi protiv ruske agresije, pre nego što je pozdravio i predstavio Zelenskog na pozornici. "Sada želim predati pozornicu predsedniku Ukrajine, koji ima hrabrosti koliko i odlučnosti", rekao je Bajden. Zatim je dodao: "Dame i gospodo, predsednik Putin".

Prisutni u dvorani uzdahnuli su kada je Bajden pogrešno Zelenskog predstavio kao Putina. Dok su neki zvaničnici počeli da aplaudiraju, a drugi ostali nepomični, Bajden se vratio mikrofonu kako bi priznao svoju grešku. "Toliko sam usresređen na to da pobedim Putina, moramo da brinemo o tome. U svakom slučaju", rekao je. "Bolji sam", dobacio je Zelenski.

Snimak na kom su zvaničnici zemalja NATO-a, u kom reaguju na novi gaf američkog predsednika postao je popularan na društvenim mrežama.

Bajden je kasnije na pres konferenciji, posle samita NATO-a u Vašingtonu, napravio još jedan lapsus: "Slušajte, ne bih izabrao potpredsednika Trampa da bude potpredsednik da nije kvalifikovana da bude predsednik, tako da počnimo s tim". Bajden je to rekao odgovarajući na pitanje novinara Rojtersa da li ima poverenja u Kamalu Haris, aktuelnu potpredsednicu SAD.

Podsećamo, Bajden je pod intenzivnom pažnjom javnosti poslednjih dana, suočen sa sumnjama u vezi njegovog zdravlja i kognitivnih sposobnosti, uključujući i članove i donatore njegove Demokratske stranke, kao i njegovih izgleda za ponovni izbor nakon slabog i neuspešnog nastupa u debati krajem prošlog meseca protiv republikanskog bivšeg predsednika Trampa, preneo je Blic.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrivamo zvanično najlepše plaže u Evropi za 2024  sa sjajnim provodom po last minute cenama