„BAJDEN JE BIO VEOMA ZABRINUT“: SAD pokušale da spreče Modijevu posetu Rusiji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 07. 2024. u 00:00

AMERIČKI Stejt department pokušao je da spreči posetu indijskog premijera Narendre Modija Rusiji, objavio je „Vašington post“, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji.

„БАЈДЕН ЈЕ БИО ВЕОМА ЗАБРИНУТ“: САД покушале да спрече Модијеву посету Русији

Foto: Tanjug/ AP

Izvori ističu da je američki predsednik Džozef Bajden ove nedelje bio veoma zabrinut zbog termina sastanka Modija i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Prema rečima izvora, zamenik državnog sekretara Kurt Kempbel je početkom juna kontaktirao ministra spoljnih poslova Indije Vinaja Kvatru u nadi da će odložiti Modijevu posetu, koja se prema rasporedu poklapala sa samitom NATO u Vašingtonu.

Premijer Indije boravio je u zvaničnoj poseti Rusiji 8. i 9. jula. Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je indijskom premijeru Narendru Modiju orden Svetog Andreja Prvozvanog nakon razgovora u užem formatu u Kremlju. Poseta Rusiji prvo je Modijevo putovanje otkako je po treći put preuzeo dužnost premijera.

Poslednji put šef indijske vlade bio u Rusiji 2019. godine, kada je posetio Vladivostok. Modijevo poslednje putovanje u Moskvu bilo je 2015. godine.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZA KULISA: Šta je sve Novak Đoković radio u Parizu pre osvajanja zlatne medalje - neviđene fotografije