ŠEF KABINETA ZELENSKOG: Blizu smo dozvole napada duboko u teritoriju Rusije

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 07. 2024. u 00:50

ŠEF kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak ocenio je danas, komentarišući rezultate samita NATO-a da će partneri i saveznici u Alijanski brzo dati dozvolu Ukrajini da izvodi napade duboko u teritoriju Rusije.

ШЕФ КАБИНЕТА ЗЕЛЕНСКОГ: Близу смо дозволе напада дубоко у територију Русије

Foto: Profimedia

-Razgovarali smo o tome. Zaista, različite države članice Alijanse imaju različite stavove u vezi sa napadima na teritoriju Rusije. Ali znate, apsolutno je nemoguće uspešno voditi ovaj rat ako neprijatelj koristi sve mogućnosti i nema ograničenja, mislim da će većina zemalja to rešiti i mislim da ćemo imati rešenje, preneo je Interfaks Ukrajina.

Kako je naglasio, Kijev za to koristi sve mogućnosti, jer će doći do "promena igre u ratu i daće nam prednost".

Osim toga, šef kabineta predsednika Ukrajine je, govoreći o odluci predsednika SAD Džozefa Bajdena da Ukrajini obezbedi pet PVO sistema Patriot, izrazio uverenje da će takvih sistema biti još.

Foto: Profimedia

-Ne mogu da otkrivam mnogo detalja, ali sa tako velikim samopouzdanjem mislim da će ovih sistema biti više u budućnosti, rekao je on.

Jermak je, takođe, ocenio samit NATO održan u Vašingtonu uspešnim.

Konkretno, kako je naveo, "u okviru drugog sastanka Saveta Ukrajina-NATO, skoro sve izjave zemalja učesnica u vezi sa Ukrajinom bile su veoma snažne i konkretne. I ovo je jako dobro i potpuno je drugačije od onoga što smo čuli u Viljnusu (na samitu NATO prošle godine). I njihova pozicija kao zemalja NATO postala je sigurnija, konsolidovanija. I ovaj samit je još jednom pokazao da NATO u potpunosti podržava Ukrajinu".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!