RUSKI VOJNI BRODOVI STIGLI NA JUG KINE: Ovo je razlog (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

13. 07. 2024. u 10:16

KORVETE „Gromki“ i „Rezki“ ruske Tihookeanske flote uplovile su u luku na jugu Kine kako bi učestvovale u zajedničkim vojnim vežbama „Pomorska saradnja 2024“ kineske i ruske ratne mornarice koje će biti održane od 15. do 17. jula.

РУСКИ ВОЈНИ БРОДОВИ СТИГЛИ НА ЈУГ КИНЕ: Ово је разлог  (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija

Odred ruskih brodova u luci su dočekali predstavnici Ratne mornarice Narodnooslobodilačke armije Kine, ruske ambasade i lokalne administracije. U kineskoj luci održana je ceremonija otvaranja vežbe „Pomorska saradnja 2024“.

Predviđeni su sastanci rukovodilaca vežbe, sastanak radnih grupa, kao i kulturni program za posade ruskih brodova sa posetom lokalnim atrakcijama i zajednička sportska takmičenja.

Od 15. do 17. jula biće održana praktična faza manevara tokom koje će posade brodova dve zemlje izvesti zajedničke vežbe protivvazduhplovne odbrane i protivpodmorničke vežbe uz angažovanje pomorske protivpodmorničke avijacije kineske vojske. Mornari će uvežbavati i zadatke spasavanja na moru.

Prethodno je portparol kineskog Ministarstva odbrane Džang Sjaogang saopštio da vojne vežbe Moskve i Pekinga „Pomorska saradnja – 2024“ imaju za cilj da pokažu odlučnost i sposobnost dve strane da se zajedno suprotstave bezbednosnim pretnjama.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA NA ITALIJANSKOM OSTRVU -  Uzbuna! Proradio vulkan Stromboli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)