ERDOGAN POSTIDEO SVE LIDERE NATO SAMITA: Dok su oni pričali o ratu, on je jedini ovo uradio

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

13. 07. 2024. u 11:26

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan jedini je na samitu NATO-a pozvao na mir, konačna deklaracija samita je slična propagandi terorista, napisao je u subotu Ahmet Hakan, kolumnista provladinog turskog lista Huriet.

ЕРДОГАН ПОСТИДЕО СВЕ ЛИДЕРЕ НАТО САМИТА: Док су они причали о рату, он је једини ово урадио

Foto: Profimedia/Emmanuel DUNAND

U Vašingtonu je od 9. do 11. jula održan jubilarni samit NATO-a u čast 75. godišnjice potpisivanja Severnoatlantskog ugovora 1949. godine. Turska je na samitu NATO-a pokrenula pitanje potrebe pripreme osnova za pregovore o Ukrajini i spremna je da nastavi Istanbulski proces, izjavio je u petak predsednik Redžep Tajip Erdogan.

- Konačna deklaracija samita NATO-a liči na džihadistički manifest sa pozivima na rat i pretnjama. Kratak opis samita: Rusija je neprijatelj. Kina je neprijatelj. Nastavljamo rat Ukrajine protiv Ruske Federacije. Nastavljamo da pretimo NR Kini. ... Da nije bilo Erdoganovih poziva na mir i primirje, onda niko na samitu ne bi pričao o tome - piše Hakan.

Na dnevnom redu samita bile su tri velike teme: jačanje uloge bloka u koordinaciji i finansiranju vojne pomoći Ukrajini, jačanje kolektivne odbrane i odvraćanja u cilju suprotstavljanja Rusiji, kao i širenje partnerstva sa azijskim zemljama u pozadini rastuće konfrontacije između Zapada i Kine. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je već rekao novinarima na samitu da alijansa trenutno ne vidi „direktnu vojnu pretnju“ od Ruske Federacije, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA NA ITALIJANSKOM OSTRVU - Uzbuna! Proradio vulkan Stromboli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN VEŠTINA MLADIH: Put ka boljoj budućnosti