ATENTATOR I JOŠ JEDNA OSOBA UBIJENI: Donald Tramp krvave glave napustio binu

Novosti online

14. 07. 2024. u 01:32

OKRUŽNI tužilac Butler Ričard A Goldinger, potvrdio je za Asošijeted pres da su napadač i još jedna osoba za koju se sumnja da je njegov saučesnik, ubijeni.

АТЕНТАТОР И ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА УБИЈЕНИ: Доналд Трамп крваве главе напустио бину

Foto: Tanjug/AP Photo/ Evan Vucci

Osoba za koju se sumnja da je pucala na republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa na mitingu u Pensilvaniji je ubijena, a u incidentu je poginula i jedna osoba iz publike, rekao je danas za AP okružni tužilac Okruga Batler.

Kako je naveo, osim dvoje smrtno stradalih, jedna osoba je u kritičnom stanju.

Istovremeno, više izvora iz bezbednosnih službi reklo je za CNN da je osoba koja je pucala na mitingu "neutralisana".

Trampova kampanja prethodno je saopštila da je bivši predsednik "dobro" nakon što je izveden sa bine na mitingu u Batleru u Pensilvaniji pošto su odjeknuli zvuci za koje se pretpostavlja da su bili pucnji.

Tajna služba je u saopštenju navela da je "bivši predsednik bezbedan". Tramp kao bivši predsednik ima, po federalnom zakonu, doživotnu zaštitu tajne službe. Kao republikanski kandidat na izborima u novembru, koji je često u javnosti, ima i dodatne mere obezbeđenja, piše AP.

Bela kuća je saopštila da je američki predsednik Džo Bajden obavešten o incidentu. Tramp je izveden je sa bine na predizbornom mitingu u gradu Batler u saveznoj državi Pensilvaniji, nakon što je pao na zemlju kada su se začuli zvuci nalik na pucnje i krici.

Kako navodi američka agencija, moglo se videti kako Tramp poseže desnom rukom ka vratu.

Nakon što je ustao, na Trampovom licu mogla se videti krv, preneo je CNN. Tramp je izlazeći sa bine ponovo uzvikivao ka gomili sa podignutom pesnicom, a okupljeni su uzvikivali "SAD, SAD".

Još nije poznato šta je izazvalo incident, a miting je prekinut.

(Skaj njuz, CNN)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!