FICO OPOMINJE NAKON ATENTATA NA TRAMPA: Huškaju društvo dok se neko ne lati oružja - Scenario je kao prekopiran!

Novosti onlajn

14. 07. 2024. u 10:02

POLITIČKI protivnici bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa huškaju društvo dok neko ne uzme oružje u ruke, scenario pucnjave u SAD je kopija istog takvog u Slovačkoj, izjavio je slovački premijer Robert Fico, koji je i sam nedavno preživeo pokušaj ubistva.

ФИЦО ОПОМИЊЕ НАКОН АТЕНТАТА НА ТРАМПА: Хушкају друштво док се неко не лати оружја - Сценарио је као прекопиран!

Foto: AP

"Scenario je kao prekopiran. Trampovi politički protivnici pokušavaju da ga zatvore, a kada im to ne polazi za rukom, samo podstrekavaju društvo dok se neki jadnik ne lati oružja“, napisao je Fico na svojoj stranici na društvenim mrežama.

Prema njegovom mišljenju, „uslediće govori o potrebi pomirenja, smirenosti i praštanja“.

Na predsedničkog kandidata i bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u subotu je izvršen pokušaj atentata tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji. Tramp je ranjen u uho, a napadača su ubili pripadnici američke tajne službe, koja je posebno zadužena za zaštitu najviših zvaničnika države.

Slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i posle višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje veštačke kome.

Na Fica je pucano kada je posle sednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

BONUS VIDEO:

Direktor Potočara priznao da je “genocid” u Srebrenici VELIKA LAŽ!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)