LAVROV OTKRIO NOVE PLANOVE MOSKVE: Na SB UN pokrenućemo pitanje spiskova poginulih u Buči, ali to nije sve

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

14. 07. 2024. u 14:08

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da će tokom ruskog predsedavanja Savetom bezbednosti UN u Njujorku pokrenuti pitanje spiskova poginulih u Buči.

ЛАВРОВ ОТКРИО НОВЕ ПЛАНОВЕ МОСКВЕ: На СБ УН покренућемо питање спискова погинулих у Бучи, али то није све

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

- Sledeće nedelje idem u Njujork. Rusija sada predsedava Savetom bezbednosti UN. Razmatraćemo zadatke multilateralne saradnje, obezbeđivanja ravnopravne i nedeljive bezbednosti. Naravno, razgovaraćemo o tome čija su tela dopisnici ‘Bi-Bi-Sija’ pokazali u Buči -  rekao je Lavrov za televiziju „Rusija 1“.

- Sramota je kada se elementarna stvar ostavlja bez odgovora, isto kao i – pokažite kako teče istraga o terorističkom napadu na ‘Severne tokove’. To je sve - naglasio je Lavrov.

On je dodao i da će se na zasedanju SB UN razgovarati i o tome kako Zapad pokušava da „manipuliše svim i svačem“.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je ranije saopštilo da će Lavrov 16. i 17. jula učestvovati u debatama u Savetu bezbednosti UN o multilateralnoj saradnji i o Bliskom istoku.

Podsetimo, ukrajinske vlasti i mediji objavili su 2022. godine video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „tela“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pala pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, rekavši da su fotografije i video-snimci iz Buče još jedan izrežirani događaj kijevskog režima za zapadne medije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA NA ITALIJANSKOM OSTRVU -  Uzbuna! Proradio vulkan Stromboli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)