TRI MOGUĆA UZROKA POKUŠAJA ATENTATA NA TRAMPA: Volodin detaljno objasnio sve

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

14. 07. 2024. u 15:54

SJEDINjENIM Državama i EU su potrebne suštinske promene u unutrašnjoj i spoljnoj politici, inače će se Zapad suočiti sa velikim problemima, naveo je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, komentarišući pokušaj ubistva bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa tokom izborne kampanje u Pensilvaniji.

ТРИ МОГУЋА УЗРОКА ПОКУШАЈА АТЕНТАТА НА ТРАМПА: Володин детаљно објаснио све

Foto: Profimedia

On je ocenio da politički protivnici u SAD i Evropi koriste uzburkano i podeljeno društvo za sopstvene sebične interese i istakao da je to neprihvatljivo.

- Svojom dugogodišnjom politikom, Sjedinjene Države su postigle da su bukvalno na ivici građanskog rata. To potvrđuju i društvene ankete – 37 odsto ispitanika veruje da je izvestan građanski rat ako Bajden bude ponovo izabran za predsednika - napisao je Volodin na Telegramu.

Foto: Tanjug/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation via AP

Tri verzije o uzrocima

Predsednik Državne dume je izneo i tri verzije koje objašnjavaju šta je moglo da dovede do atentata na Trampa.

Kao prvu verziju, Volodin je ukazao na krizu američkog političkog sistema.

Prema rečima predsednika Državne dume, SAD su dugo i sistematski stvarale preduslove za pogoršanje političke i ekonomske situacije u zemlji.

- Rukovodstvo zemlje je donelo i donosi mnoge odluke na štetu unutrašnje politike, ne čuvši svoje građane. Svaki korak u cilju ispravljanja dosadašnje prakse, sadašnja vlada doživljava kao pokušaj državnog udara i oštro ga suzbija - dodao je Volodin.

On je ocenio da je druga verzija onoga što se dogodilo "ozbiljan raskol u društvu, gde je dugi niz godina, Bela kuća suprotstavljala Amerikance jedne drugima na osnovu rase, religije i političkih uverenja, usadila LGBT propagandu konzervativnom delu stanovništva, nametnula istopolne brakove i podstakla mržnju i razdor".

- Treći razlog jeste koncentracija aktuelne američke vlade na mešanje u poslove suverenih država. Trampova pozicija po ukrajinskom pitanju mogla je da izazove ovaj čin agresije, jer je Tramp jedan od retkih zapadnih političara koji je otvoreno govorio o potrebi da se prestane sa sponzorisanjem vojnih akcija protiv Rusije - zaključio je Volodin.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!