"ON MORA DA BUDE ELIMINISAN!" Trampovi protivnici nisu birali reči

Novosti online

14. 07. 2024. u 21:35

DAN pre atentata na predsedničkog kandidata i bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, aktuelni američki predsednik Džozef Bajden je izjavio da je njegov rival „pretnja za naciju“.

ОН МОРА ДА БУДЕ ЕЛИМИНИСАН! Трампови противници нису бирали речи

Foto: Tanjug/AP Photo/Gene J. Puskar

Takođe je i nekadašnja šefica Predstavničkog doma Nensi Pelosi u nedavnom intervjuu za MSNBC rekla da "Tramp mora da bude zaustavljen".

- Ovo nisu normalni izbori. On (Donald Tramp) da bude zaustavljen. On (Donald Tramp) ne može da bude predsednik - kazala je nedavno ona.

Komičarka Keti Grifin u centru je pažnje javnosti bila je 2017. godine zbog snimanja koje je uradila sa jednim fotografom.

Keti, koja je inače glasna protivnica Donalda Trampa, slikala se u stilu teroriste, dok za kosu drži "odsečenu glavu" predsednika Amerike.

Kongresmen Den Goldman razbesneo je američku javnost prošle godine pozivajući da Donald Tramp bude "eliminisan".

On se kasnije na društvenoj mreži Iks izvinio, ističući da Trampu ne želi ništa loše.

- Iako on mora da bude poražen, svakako mu ne želim ništa loše i ne odobravam političko nasilje. Izvinjavam se zbog pogrešnog izbora reči - napisao je Den Goldman.

Pripadnici Tajne službe evakuisali su Donalda Trampa sa predizbornog skupa u gradiću Batler u Pensilvaniji, nakon što se iz mase čulo nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Ranjeni Tramp je na kućnom lečenju nakon ukazane pomoći u bolnici. Jedan učesnik mitinga je ubijen, kao i napadač. FBI je saopštio i identitet atentatora – u pitanju je 20-godišnji Tomas Metju Kruks iz Betel Parka u Pensilvaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!