SUOČIO SE SA POLICAJCEM PRE NEGO ŠTO JE PUCAO NA TRAMPA: "Nije hteo da bude ubijen, nanišanio je na njega"

Novosti online

15. 07. 2024. u 07:36

NEPOSREDNO pre nego što je napadač otvorio vatru na skupu Donalda Trampa, suočio se sa gradskim policajcem koji nije mogao da ga neutrališe, otkrio je šerif okruga u intervjuu za "Vašington post".

СУОЧИО СЕ СА ПОЛИЦАЈЦЕМ ПРЕ НЕГО ШТО ЈЕ ПУЦАО НА ТРАМПА: Није хтео да буде убијен, нанишанио је на њега

Foto: Tanjug/AP Photo/ Gene J. Puskar

Šerif je rekao da se policajac podigao dovoljno visoko da proviri na krov zgrade u blizini mitinga, a napadač se okrenuo i nanišanio u njega. Pošto se policajac uhvatio za ivicu krova, rekao je šerif, nije imao pištolj u ruci i pao je nazad na zemlju.

- Pustio se jer nije želeo da bude ubijen - rekao je.

Tada je napadač počeo da puca u gomilu, rekao je šerif.

Pojasnio je da je rekao da je policajac došao da proveri krov kako bi pokušao da identifikuje sumnjivu osobu viđenu u blizini skupa. Rekao je da ne zna da li je taj zahtev došao od savezne, državne ili lokalne agencije.

- Policija je reagovala da pokuša da pronađe tipa, pretražili su okolinu, ali nisu mogli da ga nađu, pa su rekli: "Pa hajde da probamo krov".

Istražitelji veruju da je napadač ispalio osam hitaca na Trampovom mitingu, na kojem je jedna osoba ubijena, preneo je Skaj njuz. Dvojica zvaničnika koji imaju direktna saznanja o istrazi kažu da je to preliminarni broj, ali da bi mogao da se promeni pošto FBI, ATF i druge agencije nastave da pretresaju mesto napada.

U vozilu napadača pronađeno je više sumnjivih kanistera, ali nije utvrđeno šta se tačno nalazi u njima, dodaju izvori. Ranije je bilo izveštaja da je u autu napadača pronađen eksploziv.

Izvori su takođe rekli da porodica napadača sarađuje sa istražiteljima, ali istražitelji do sada nisu pronašli ništa što bi ukazivalo na motiv zločina.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Novak Đoković grmi, nikada nije bio ovakav: Ovo je neverovatno! Apsurd!