HITNA REAKCIJA MOSKVE: Da li je bezbednost Vladimira Putina ugrožena?!

Novosti online

15. 07. 2024. u 12:20

MERE obezbeđivanja predsednika Rusije Vladimira Putina su pojačane, uprkos pokušajima da se likvidiraju lideri drugih zemalja, i čini se sve što je potrebno da se to učini, istakao pres-sekretar šefa ruske države Dmitrij Peskov.

ХИТНА РЕАКЦИЈА МОСКВЕ: Да ли је безбедност Владимира Путина угрожена?!

Foto:Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Mere bezbednosti su već pojačane iz očiglednih razloga, bez obzira na pomenute incidente - rekao je portparol Kremlja, odgovarajući na pitanja o potrebi jačanja Putinovih bezbednosnih mera nakon pokušaja atentata na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i slovačkog premijera Roberta Fica.

- Bezbednost šefa države je omogućena na odgovarajućem nivou, radi se sve što treba da se uradi, uzimajući u obzir, naravno, međunarodnu eskalaciju tenzija uopšte - naglasio je Peskov, piše TASS.

Fico je zadobio nekoliko prostrelnih rana tokom atentata 15. maja i bio je podvrgnut nizu operacija. Napadač je priveden.

Atentat na Trampa dogodio se 13. jula na predizbornom skupu u Pensilvaniji. Bivši predsednik SAD je ranjen, ali nije u životnoj opasnosti, rana je bila lakša.

U napadu na Trampa, jedan od njegovih pristalica je ubijen. Napadača su ubili pripadnici Tajne službe, koja štiti bivšeg predsednika.

(Kurir)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)