"NETANIJAHU JE PLAČLJIVKO I KUKAVICA": Izralske premijer pretrpeo teške uvrede

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

15. 07. 2024. u 18:02

VOĐA izraelske opozicije Jair Lapid optužio je danas premijera Izraela Benjamina Netanjahua da je plačljivko i kukavica pošto je u nedelju održana dvočasovna debata u Vladi o huškanju na nasilje protiv njega.

НЕТАНИЈАХУ ЈЕ ПЛАЧЉИВКО И КУКАВИЦА: Изралске премијер претрпео тешке увреде

Foto: Profimedia

Lapid je rekao da su nasilje i pretnje premijeru neprihvatljive i štetne po demokratiju i moraju se procesuirati, ali da Netanjahu nije žrtva.

- Svaki vojnik u Gazi je pod većom pretnjom od njega, svaki borac IDF (Izraelskih odbrambenih snaga) u Dženinu (na Zapadnoj obali) je u većoj opasnosti od njega. Čovek koji je postavio mašineriju otrova, koji je doveo strane milijardere i pokrenuo mašineriju huškanja koja polako preuzima sve medije u Izraelu, žali se da oni huškaju protiv njega - rekao je Lapid.

Posle pokušaja atentata na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u subotu u Pensilvaniji, sekretar Vlade Izraela Josi Fuks je na redovnom sastanku ministara prikazao video klipove na kojima se vide kritičari vlade koji, kako je rekao, "huškaju protiv premijera".

Potom se dva sata diskutovalo o tome i ministri su optuživali pravosudni sistem, policiju i vrhovnu tužiteljku zbog navodnog neproverenog nasilnog govora u javnosti protiv Netanjahua i njegove porodice.

Vođa izraelske opozicije je rekao da nije bilo takve diskusije o 101 žrtvi napada Hamasa na kibuc Beri na jugu Izraela 7. oktobra prošle godine.

Lapid je pročitao novinarima preteće pismo u kojem se pominje smrt i bolest u njegovoj porodici i upitao pred sastanak svoje stranke centra Ješ Atid (Ima budućnosti) da li je ikada o tome govorio i držao specijalne diskusije.

- Jeste, ima pretnji i huškanja. To je užasno i tužan deo sveta u kojem mi živimo. Svako ko dospe do visoke pozicije prolazi kroz to - rekao je vođa izraelske opozicije.

Lapid je podsetio da je sin bivšeg premijera Izraela Naftalija Beneta dobio pismo sa metkom i pretnjama po život i rekao da se ne seća da je Netanjahu tada nešto izjavio.

(B92)

BONUS VIDEO: SNIMAK BOMBARDOVANjA: Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video bombe FAB - 3000

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!