"DOŠLO JE VREME" Anketa pokazala - Skoro polovina Ukrajinaca smatra da treba početi pregovore sa Rusijom

Novosti onlajn

15. 07. 2024. u 18:05

NEŠTO manje od polovine Ukrajinaca smatra da je došlo vreme za početak pregovora sa Rusijom. O tome svedoče rezultati ankete koju je naručio list ZN. Anketa je obavljena od 20. do 28. juna u svim regionima Ukrajine.

ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ Анкета показала - Скоро половина Украјинаца сматра да треба почети преговоре са Русијом

Foto: Twitter Printscreen

Ispitanicima je postavljeno pitanje: „Da li mislite da je došlo vreme za početak zvaničnih mirovnih pregovora između Ukrajine i Rusije?“.

Kako pokazuju rezultati, 44 odsto je reklo da je došlo vreme, 35 odsto je suprotnog mišljenja, a 21 odsto nije moglo dati precizan odgovor. Najviše ljudi koji žele mirovne pregovore sa Moskvom živi u južnom delu zemlje – 60 odsto. Sledi, centralni deo – 49 odsto. Oni koji najmanje žele pregovore sa Rusijom su na istoku i zapadu Ukrajine (33 odsto, odnosno 35 odsto).

Predsednik Rusije Vladimir Putin izneo je 14. juna nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji predviđaju priznavanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao delova Rusije, utvrđivanje nesvrstanog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je ovu inicijativu odbila. Putin je kasnije naveo da predlog Rusije za rešavanje krize u Ukrajini neće zauvek stajati na stolu, kao i da je Rusija spremna da nastavi dijalog sa ukrajinskom stranom na bazi Istanbulskih i Minskih sporazuma.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Ovako izgleda brutalna hajka protiv Vučića! Nigde na svetu ništa slično ne postoji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STRAŠNO FINALE: Novak Đoković izgubio u finalu Vimbldona, Karlos Alakraz je (p)ostao šampion - i to kako!