„STRAŠNO ORUŽJE″: Objavili planove - Ruskim bombama FAB-3000 će povećati domet

Novosti onlajn

15. 07. 2024. u 18:40

RUSKA korporacija "Rosteh" najavio je da će poboljšati verziju univerzalnog modula za planiranje i korekciju (UMPK) radi povećanja dometa vazdušnih bombi. Reč je, između ostalog, o avionskoj bombi FAB-3000.

„СТРАШНО ОРУЖЈЕ″: Објавили планове - Руским бомбама ФАБ-3000 ће повећати домет

Foto printskrin tviter oruzjeonline

„Avio-bomba od tri tone sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju koju je napravio Rosteh postala je još strašnije oružje. Ona kombinuje najmoćniji ubojiti efekat i visoku preciznost... Sada se radi na poboljšanoj verziji modula, koji će značajno povećati domet upotrebe municije“, saopštila je ruska korporacija.

Prema rečima generalnog direktora državne korporacije Sergeja Čemezova, upotreba municije sa UMPC pokazala je visoku efikasnost. "Istovremeno, same nevođene bombe i moduli za planiranje su neuporedivo jeftinije od vođene municije, odgovarajuće klase“, dodao je on.

UMPC se koristi sa različitim tipovima vazdušnih bombi. Ovaj modul omogućava da se izvode operacije, bez ulaska u domet neprijateljskih sistema protivvazdušne odbrane. Ruska vojska koristi takve bombe u Ukrajini. 

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Ovako izgleda brutalna hajka protiv Vučića! Nigde na svetu ništa slično ne postoji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)