EVO ŠTA JE ATENTATOR NA TRAMPA RADIO PRE NAPADA: Otkriveni novi detalji istrage

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

16. 07. 2024. u 09:38

48 SATI pre nego što je otvorio vatru na bivšeg predsednika Donalda Trampa, 20-godišnji Tomas Metju Kruks se nekoliko puta zaustavio u svom rodnom gradu, u predgrađu Pitsburga.

ЕВО ШТА ЈЕ АТЕНТАТОР НА ТРАМПА РАДИО ПРЕ НАПАДА: Откривени нови детаљи истраге

Foto: Printskrin/TikTok

U petak je otišao u streljanu, čiji je bio član i vežbao pucanje, rekao je policijski izvor za Si-En-En.

Sledećeg jutra Kruks je otišao u Houm Depot, gde je kupio lestve duge oko metar i po, ali je otišao i u trgovinu sa oružjem, gde je kupio 50 komada municije, rekao je zvaničnik.

Zatim je Kruks vozio svoj automobil oko sat vremena severno, pridruživši se hiljadama ljudi iz cele regije koji su pohrlili na Trampov skup u Batleru u saveznoj državi Pensilvaniji, prenosi Indeks.

Foto: Printskrin

Parkirao je automobil s improvizovanom eksplozivnom napravom skrivenom u gepeku koja je bila povezana s odašiljačem koji je nosio, rekao je zvaničnik. Zatim se, veruju istražitelji, uz pomoć svojih novih merdevina i popeo na obližnju zgradu i otvorio vatru na bivšeg predsednika.

Dok istražitelji nastavljaju tražiti motiv koji stoji iza pokušaja atentata, pomno ispituju Kruksovo kretanje pre napada i pokušavaju sastaviti vremenski sled njegovih postupaka koji su doveli do napada.

Ipak, gotovo 48 sati nakon pucnjave, istražitelji su iznenađeni nedostatkom tragova. Čak i nakon što su uspešno provalili u njegov telefon i pretražili njegov kompjuter, pretražili njegovu istoriju pretraživanja i spavaću sobu te intervjuisali njegovu porodicu i prijatelje, agenti još uvek nisu pronašli dokaze koji bi upućivali na politički ili ideološki motiv za pucnjavu, rekli su Si-En-Enu izvori iz policije.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)