"POMNO PRATIMO ŠTA SE TAMO DOGAĐA" Kremlj: Rusija se nikada nije mešala u Americi

Novosti online

16. 07. 2024. u 10:13

RUSIJA se nikada nije mešala i ne namerava da se meša u političke procese u Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПОМНО ПРАТИМО ШТА СЕ ТАМО ДОГАЂА Кремљ: Русија се никада није мешала у Америци

Foto: Profimedia

- To je stvar američkih birača. Mi se nikada nismo mešali i ne nameravamo da se mešamo u unutrašnju politiku SAD - rekao je Peskov za ruske medije.

Komentarišući najnovije događaje na američkoj političkoj sceni, odnosno pokušaj atentata na republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, Peskov je rekao da nasilje u predizbornoj kampanji u SAD izaziva zabrinutost čitavog sveta, pa i Rusije.

- Mi, kao i čitav svet, pomno pratimo šta se tamo događa, jer to je najveća svetska privreda, najmoćnija država u vojnom smislu koja troši ogroman novac, više nego sve druge zemlje zajedno, na ministarstvo odbrane - dodao je on.

Podsetimo, američki predsednički kandidat Donald Tramp je prošle subote prekinuo javno obraćanje na mitingu u Pensilvaniji zbog pucnjave.

Političara je nakon pokušaja atentata evakuisalo obezbeđenje. Tramp je kasnije izjavio da je pogođen u uho i da je izgubio mnogo krvi. Američka tajna služba saopštila je da je ubila osumnjičenog koji je ispalio nekoliko hitaca prema bini. U pucnjavi je poginuo jedan od gledalaca, pedesetogodišnji bivši vatrogasac, a dve osobe su teško povređene.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SNIMAK BOMBARDOVANjA: Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video bombe FAB - 3000

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)