"NAROD ZAGLUPLJUJU, ISPIRAJU MOZGOVE, RASPIRUJU MRŽNJU" Kremlj: U Ukrajini vešto radi mašinerija za zavaravanje stanovništva

Novosti online

16. 07. 2024. u 10:38

VEĆINA Ukrajinaca se i dalje protivi pregovorima sa Moskvom jer u Ukrajini radi mašinerija za zavaravanje stanovništva, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

НАРОД ЗАГЛУПЉУЈУ, ИСПИРАЈУ МОЗГОВЕ, РАСПИРУЈУ МРЖЊУ Кремљ: У Украјини вешто ради машинерија за заваравање становништва

Foto Tanjug

- Većina Ukrajinaca se i dalje protivi pregovorima sa Rusijom, ali se te brojke moraju posmatrati u svetlu mašinerije koja radi na zavaravanju stanovništva u zemlji - rekao je Peskov za ruske medije.

Međutim, kako je rekao, dinamika u Ukrajini se menja u svetlu strahota koje vladaju u zemlji. On smatra da će rasti broj Ukrajinaca koji se zalažu za održavanje mirovnih pregovora sa Rusijom.

Peskov je upozorio da ukrajinske vlasti obmanjuju sopstveni narod i šire mržnju prema svemu što je rusko.

- Mašinerija zavaravanja stanovništva radi vrlo vešto i u velikim razmerama. Narod zaglupljuju, ispiraju mozgove, raspiruju mržnju prema svemu ruskom, kao i nacionalistička osećanja, u negativnom smislu te reči, doprinose razmnožavanju nacističkih bacila - ocenio je portparol ruskog predsednika.

On se osvrnuo i na izjavu Vladimira Zelenskog da bi predstavnici Rusije trebalo da učestvuju na sledećem samitu o Ukrajini.

- Prvi mirovni samit uopšte nije bio mirovni samit. Stoga najpre treba razumeti šta je Zelenski imao na umu - dodao je Peskov.

Prema rezultatima istraživanja koje je objavio ukrajinski list „Zerkalo nedelji“, udeo stanovnika Ukrajine koji su spremni za mirovne pregovore sa Rusijom dostigao je 44 odsto, dok 35 odsto ne veruje da je došlo vreme za početak takvih pregovora. Anketu je od 20. do 28. juna sprovela sociološka služba centra „Aleksandar Razumkov“ u Kijevu. Anketirano je 2.027 ljudi, od toga statističku grešku čini 2,3 odsto.

BONUS VIDEO: SNIMAK BOMBARDOVANjA: Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video bombe FAB - 3000

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)