ENDRU TEJT U VELIKOM PROBLEMU: Zbog optužbi za trgovinu ljudima ne može da napusti zemlju, ovako se branio

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

16. 07. 2024. u 17:17

INFLUENSER Endru Tejt neće moći da napusti Rumuniju dok čeka suđenje zbog optužbi za trgovinu ljudima, nakon što je rumunski sud danas poništio presudu kojom je Tejtu i još trojici osumnjičenih data sloboda kretanja unutar EU.

ЕНДРУ ТЕЈТ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Због оптужби за трговину људима не може да напусти земљу, овако се бранио

Foto: Printskrin/Tviter/@Cobratate

Ranije ovog meseca, sud u Bukureštu dozvolio je Endruu, njegovom bratu Tristanu i još dvojici osumnjičenih osoba da odlaze u druge zemlje EU, što su tužioci osporili, a Apelacioni sud u Bukureštu danas je ukinuo tu odluku.

Sud ''prihvata izazov koji je podnela agencija za borbu protiv organizovanog kriminala DIICOT. Odbacuje se kao neosnovan zahtev optuženog da se obaveza nenapuštanja rumunske teritorije zameni obavezom nenapuštanja Evropske unije'', navodi se u saopštenju.

Tejt je optužen sredinom 2023. zajedno sa svojim bratom Tristanom i dve Rumunke osumnjičene za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne bande za seksualno iskorišćavanje žena, što su oni negirali, podseća Rojters.

U aprilu ove godine, sud u Bukureštu odlučio je da njihovo suđenje može da počne, a Tejt je uložio žalbu na ovu odluku.

Dok se ne donese odluka po njegovoj žalbi, četvorici osumnjičenih zabranjen je izlazak iz Rumunije.

Braca Tejt, obojica bivši kik bokseri sa dvojnim američkim i britanskim državljanstvom, su najpoznatniji od osumnjičenih kojima se sudi za trgovinu ljudima u Rumuniji.

Tejt je stekao milione obožavalaca promovišući način života za koji kritičari kažu da omalovažava žene.

- Bog je napravio plan za mene i ja pratim njegove odluke. Ako me oslobode, biću slobodan. Ako ostanem kod kuće, ostajem kod kuće. Srećan sam. Nisam emocionalno uključen ni u jedan proces. Ja ću poštovati rumunski pravosudni sistem - rekao je Tejt danas novinarima ispred suda.

Braca su držana u policijskom pritvoru tokom krivične istrage od kraja decembra 2022. do aprila 2023. kako bi se sprečilo da pobegnu iz zemlje ili da menjaju dokaze.

Zatim su stavljeni u kucni pritvor do prošlog avgusta, nakon čega im je nametnuta sudska kontrola, kao blaža preventivna mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AUSTRALIJA - SRBIJA: Sjajna bitka pred Olimpijske igre! Jokić opet dominira, ali...