HAKOVAN DIZNI: Procurele poruke zaposlenih u kompaniji

Jovana Švedić

16. 07. 2024. u 20:26

DIZNI je potvrdio da istražuje očigledno curenje internih poruka od strane hakerske grupe, koja tvrdi da štiti prava umetnika.

ХАКОВАН ДИЗНИ: Процуреле поруке запослених у компанији

Foto: EPA

Grupa Nulbuldž saopštila je da je dobila pristup hiljadama poruka zaposlenih u Dizniju i da je preuzela "svaku moguću datoteku", prenosi Bi-Bi-Si. 

Nije jasno koliko su informacije komercijalno osetljive za medije i giganta tematskih parkova, ali se navodi da sadrže poruke o predstojećim projektima na kojima firma radi.

- Dizni istražuje ovu stvar - rekao je portparol kompanije Bi-Bi-Siju u mejlu.

- Dizni je bio naša meta zbog načina na koji se bavi ugovorima sa umetnicima, svog pristupa veštačkoj inteligenciji i prilično očiglednog zanemarivanja potrošača-  tvrdili su hakeri. Rekli su da su objavili podatke jer nisu očekivali da će Dizni ispuniti njihove zahteve da prestanu da koriste veštačku inteligenciju.

Curenje podataka prvo je prijavljeno štampi koja se bavi video igra, a zatim je informacije pokupio Vol Strit Žurnal, koji je rekao da se neki od procurelih materijala odnose na reklamne kampanje i intervjue sa kandidatima, a neki datiraju još iz 2019. Među izvođačima, umetnicima i drugim kreativcima raste zabrinutost da će brzo širenje generativne veštačke inteligencije potkopati njihov život i oštetiti kreativno okruženje.

Poslovi kompanije Volt Dizni kreću se od servisa za pravljenje filmova i striminga Dizni Pluc i Hulu, do video igara i tematskih parkova širom sveta.

BONUS VIDEO:

ODRŽAVANjE ŽELEZNICE U JAPANU: Humanoidni robot za održavanje linija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)