DEBATE ĆE BITI KADA SMO SE DOGOVORILI: Bajden odbija Trampov predlog za još jedan susret

Jovana Švedić

16. 07. 2024. u 20:30

AMERIČKI predsednik rekao je Lesteru Holtu za En-Bi-Si, da će tek u septembru ponovo imati debatu protiv republikanskog kandidata, kao što je ranije dogovoreno.

ДЕБАТЕ ЋЕ БИТИ КАДА СМО СЕ ДОГОВОРИЛИ: Бајден одбија Трампов предлог за још један сусрет

Foto: Tanjug/AP

Bajden je odbio predlog Donalda Trampa da se „iskupi“ nakon svog katastrofalnog nastupa u njihovoj prvoj televizijskoj debati prošlog meseca, tako što bi organizovali još jednu vanrednu debatu. Bajden se suočava sa sve većim pozivima da se povuče iz predsedničke trke nakon što je delovao zbunjeno tokom debate protiv Trampa 27. juna. Prema Njujork Tajmsu, demokratski donatori su povukli donacije u vrednosti od oko 90 miliona dolara kako bi ubedili stranku da zameni 81-godišnjeg predsednika na listi. Bajden je, međutim, insistirao da ostane u trci.

- Hajde da napravimo još jednu debatu ove nedelje kako bi pospani Džo Bajden mogao da dokaže svima širom sveta da ima ono što je potrebno da bude predsednik - rekao je Donald Tramp na mitingu u Majamiju, dodajući kako vanredna debata ne bi trebalo da ima moderatore.

Međutim aktuelni američki predsednik to odbija.

- Debate će biti onda kada smo se prvobitno dogovorili. I pristao sam da raspravljamo na debati u septembru - rekao je Bajden.

Druga debata između kandidata trebalo bi da se održi 10. septembra, a domaćin će biti ABC Njuz.

BONUS VIDEO:

TRAMP SLETEO U MILVOKI: Pojačana bezbenost nakon pokušaja atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)