"SPEKTAKL KOJEM SVEDOČIMO OČAJAN" Atal: Ne nameravam da budem sledeći premijer Francuske

Novosti online

17. 07. 2024. u 09:54

DOSKORAŠNjI predsednik vlade Francuske Gabrijel Atal izjavio je danas da "ne nastoji da bude sledeći premijer", preneli su francuski mediji.

СПЕКТАКЛ КОЈЕМ СВЕДОЧИМО ОЧАЈАН Атал: Не намеравам да будем следећи премијер Француске

Foto: Tanjug/AP

- Smatram da je spektakl kojem svedočimo prilično očajan. Slušamo o nekim ljudima, o strukturama. Stranke su postale važnije od Francuza. Želeo bih da mogu da sarađujem i sa republikanskom desnicom i sa socijalnom i demokratskom levicom i to ću činiti slobodnije jer ne nastojim da budem sledeći premijer - rekao je Atal u intervjuu za televiziju TF1.

On je ocenio da Francuzi očekuju delovanje koje prevazilazi stranačke podele i najavio je da će izneti predlog da se razgovara sa svim političkim organizacijama, osim sa ekstremistima.

- Ova situacija je privremena. Predsednik Republike će uskoro imati izbor da imenuje novog premijera - izjavio je Gabriel Atal, prenosi dnevnik Figaro.

Francuski predsednik Emanuel Makron prihvatio je juče ostavku premijera Atala i svih ministara, saopšteno je iz Jelisejske palate.

- Da bi se ovaj period što pre završio, na republikanskim snagama je da zajedno rade na izgradnji okupljanja oko projekata i akcija u službi francuskog naroda - navodi se u saopštenju, a prenosi Figaro.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: TRAMP SLETEO U MILVOKI: Pojačana bezbednost nakon atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)