TRAMP NEGODUJE ZBOG SANKCIJA RUSIJI: "Bajden je doprineo da se realizuje najgori mogući scenario..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

17. 07. 2024. u 10:19

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp komentarisao je politiku aktuelne administracije prema Rusiji, istakavši da nije pristalica sankcija.

ТРАМП НЕГОДУЈЕ ЗБОГ САНКЦИЈА РУСИЈИ: Бајден је допринео да се реализује најгори могући сценарио...

Foto: EPA

- Sankcijama samo odbijamo druge od sebe. Zato ne volim sankcije - rekao je Tramp u intervjuu za Blumberg na pitanje da li razmišlja o popuštanju ili ukidanju sankcija protiv Rusije u sklopu sporazuma o okončanju sukoba u Ukrajini.

Republikanski kandidat za predsednika na izborima u novembru rekao je da je smatrao da su sankcije protiv Irana bile korisne, ali da „u principu i u tom slučaju takve mere nisu bile baš neophodne“.

Američka agencija navodi da je Tramp stavio do znanja da se podjednako rezervisano odnosi prema ideji odbrane Tajvana od ulaska kineskih snaga i pokušajima da se kazni Rusija zbog specijalne operacije u Ukrajini.

On smatra i da sukob u Ukrajini nikada ne bi počeo da je on bio u Beloj kući.

- Predsednik Putin i ja smo dobro sarađivali, imali smo dobre odnose, nije nam pretio rat - rekao je on.

Podsetimo, ranije je visokopozicionirani funkcioner Republikanske partije, koji je učestvovao na skupu stranke u Milvokiju, rekao da je Tramp spreman da pokrene dijalog s ruskim predsednikom bez posrednika kako bi se okončao sukob u Ukrajini.

Lider republikanaca u Predstavničkom domu američkog Kongresa Stiv Skaliz rekao je da će Tramp, ako pobedi na izborima, sarađivati s Rusijom, demonstrirajući silu.

Bajden dopustio da se desi ono najgore

Predsednik SAD Džozef Bajden doprineo je da se realizuje najgori mogući scenario - zbližavanje Rusije i Kine, ocenio je republikanski predsednički kandidat Donald Tramp.

- Pre tri godine dozvolili smo da se desi ono najgore, jer je Bajden glup čovek. On je naveo Rusiju i Kinu da stupe u zajednicu. I to su učinili. Potom su primili kod sebe mlađeg brata – Iran, pa posle Severnu Koreju. I niko im više nije potreban - rekao je on za „Blumberg“.

Prema njegovim rečima, zbog Bajdenove nestručnosti pet meseci pred izbore u Americi svet će biti na ivici nuklearne katastrofe.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SNIMAK BOMBARDOVANjA: Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video bombe FAB - 3000

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)