IZRAELU POSTAVLJEN ULTIMATUM: Lider Hezbolaha opasno zapretio

Милица Шкорић
Milica Škorić

17. 07. 2024. u 11:57

LIDER Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah izjavio je danas da će Hezbolah pogoditi nove mete u Izraelu ukoliko oružane snage te zemlje nastave da ubijaju civile u Libanu.

ИЗРАЕЛУ ПОСТАВЉЕН УЛТИМАТУМ: Лидер Хезболаха опасно запретио

Tanjug

- Nastavak bombardovanja civila podstaći će otpor da lansira rakete na naselja koja ranije nisu bila gađana - rekao je Nasralah, primetivši porast broja ubijenih civila u Libanu poslednjih dana, prenosi Rojters.

Pet civila, među kojima i troje dece, ubijeno je u jučerašnjim izraelskim napadima u Libanu, a najmanje tri libanska civila ubijena su dan ranije, navode državni mediji i bezbednosni izvori.

Izrael i Hezbolah, koga podržava Iran, razmenjuju vatru otkako je ta grupa najavila "front podrške" Palestincima ubrzo nakon što je njegov saveznik Hamas 7. oktobra napao Izrael. Grupe u regionu orijentisane prema Iranu, uključujući šiitske oružane frakcije u Siriji i Iraku i jemenski Huti, takođe napadaju Izrael od 7. oktobra. Prema podacima Rojtersa, u Libanu je u borbama poginulo više od 100 civila i više od 300 boraca Hezbolaha.

BONUS VIDEO: UNIŠTEN IZRAELSKI TRANSPORTER U GAZI - Hamas objavio fotografiju na svom telegram kanalu

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)