DEVOJČICA (2) UMRLA NAKON ŠTO JU JE OTAC OSTAVIO U KOLIMA: Na 42 stepena bila u autu više od tri sata

Novosti online

17. 07. 2024. u 12:10

MUŠKARAC iz Arizone optužen je za ubistvo nakon što je svoju dvogodišnju ćerku ostavio u vrelom automobilu jer je više od tri sata bio okupiran igranjem igara na plejstejšnu.

ДЕВОЈЧИЦА (2) УМРЛА НАКОН ШТО ЈУ ЈЕ ОТАЦ ОСТАВИО У КОЛИМА: На 42 степена била у ауту више од три сата

Foto: Unsplash

Kristofer Šolts, 37-godišnji otac tri devojčice, rekao je da je, nakon povratka iz kupovine, ostavio malu Parker da spava u automobilu samo 30 minuta jer nije želeo da je budi, piše "Njujork post".

Ali nedavno objavljeni sudski zapisi pokazuju da je igrao plejstejšn više od tri sata, sve dok njegova supruga, koja je lekarka, nije došla kući i pronašla devojčicu mrtvu u njegovom automobilu.

- Rekla sam ti da ih ne ostavljaš u kolima! Koliko sam ti puta rekla? - napisala je anesteziološkinja Erika Šolts svom supruga u poruci nakon strašne tragedije 9. jula.

- Draga, žao mi je. Draga, naša porodica... Kako sam to mogao da učinim? Ubio sam naše dete, ovo ne može biti stvarnost - odgovorio joj je muž. Erika je tokom te razmene poruka nazvala malu Parker "savršenom‘.

Kristofer Šolts rekao je policiji da je stigao u njihov dom u predgrađu Tuksona oko 14.30 i da je parkirao automobil napolju jer je garaža bila zakrčena spravama za vežbanje. Rekao je da je zaboravio da je devojčica još uvek u kolima pre nego što se njegova žena vratila kući u 16 sati i došla do užasnog otkrića.

Ali snimak nadzorne kamere pokazuje da je stigao ispred kuće malo nakon 12.30 po podne i da je ostavio malenu Parker u automobilu više od tri sata na temperaturi višoj od 42 Celzijusa. Prema tužbi, Šolts je "bio ometen igrajući igrice i ​​spremajući hranu", a druge dve devojčice rekle su policajcima da ih je njihov tata redovno ostavljao same u kolima dok je bio u kući.

Potreseni otac rekao je policiji da je ostavio uključenu klimu u automobilu, ali je priznao da je znao da će se automatski isključiti nakon 30 minuta, stoji u izveštaju. Kada je na sudu Kristofer Šolts optužen za ubistvo deteta, njegova supruga je molila sudiju da ga pusti na slobodu do suđenja, nazivajući sve "velikom greškom".

- Možete li da mu dopustite da dođe kući sa nama kako bismo svi mogli da započnemo proces tugovanja, tako da možemo da sahranimo našu ćerku sledeće nedelje i da možemo da prođemo kroz ceo ovaj proces zajedno kao porodica - rekla je sudiji.

- Ovo je bila velika greška, on inače nije takav. Samo želim da devojčice vide svog oca i da večeras ne moram da kažem da će morati da pretrpe još jedan gubitak - rekla je Erika.

Sudija je odredio kauciju od 25.000 dolara, iako je tužilac u početku tražio čak milion dolara kaucije.

(Jutarnji.hr)

BONUS VIDEO: TRAMP SLETEO U MILVOKI: Pojačana bezbednost nakon atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽULIJU ROBERTS NA VIMBLDONU NIKO NIJE PREPOZNAO: Skroz se promenila (FOTO)