ŠOK PRIZNANJE TRAMPA: Rekao sam Putinu - "Nikada ne idi u Ukrajinu"

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

17. 07. 2024. u 15:21

KANDIDAT za predsednika Sjedinjenih Američkih država Donald Tramp rekao je da je tokom svog prvog mandata pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da nikada ne napada Ukrajinu.

ШОК ПРИЗНАЊЕ ТРАМПА: Рекао сам Путину -  Никада не иди у Украјину

Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/AP Photo/Evan Vucci

- Putin i ja smo se jako dobro slagali, imali smo dobre odnose. Nikada nam nije pretio rat. On nikada ne bi ušao u Ukrajinu. Rekao sam: 'Nikad, nikada ne idi u Ukrajinu - rekao je Tramp u intervjuu za Blumberg.

Osim toga, Tramp tvrdi da je pre pandemije koronavirusa imao prijateljske odnose ne samo sa Putinom, već i sa kineskim liderom Si Đinpingom.

- Mislim da bi Tajvan trebalo da nam plati za odbranu. Znate, mi se ne razlikujemo od osiguravajućeg društva. Tajvan nam ne daje ništa. Tajvan je udaljen 9.500 milja. Kina je 68 milja daleko. Ali reći ću vam šta je to (Tajvan) "poslastica za oči" predsednika Sija. On mi je bio veoma dobar prijatelj pre kovida 19. Ista stvar sa Putinom - zaključio je Tramp.

 
(Blumberg, Unijan)

BONUS VIDEO: OKRŠAJ U CRVENOM MORU -  Huti napali tanker sa naftom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!