OGLASIO SE TEHERAN: Odbacio optužbe o kovanju zavere za ubistvo Trampa

Tanjug

17. 07. 2024. u 16:16

IRAN je odbacio optužbe u vezi sa navodnim kovanjem zavere za ubistvo bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, podsetivši na tužbu koja je podignuta za ubistvo američkim dronom uticajnog iranskog generala 2020. godine, preneli su danas iranski državni mediji.

ОГЛАСИО СЕ ТЕХЕРАН: Одбацио оптужбе о ковању завере за убиство Трампа

Foto: Profimedia

U izveštaju agencije IRNA navode se reči portparola ministarstva spoljnih poslova Irana Nasera ​​Kananija da Iran "snažno odbacuje bilo kakvu umešanost u nedavni oružani napad na Trampa ili tvrdnje o iranskoj nameri da organizuje takvu akciju", prenosi AP.

Američki mediji preneli su ranije da je američka Tajna služba, zbog navodne pretnje iz Irana po život Donalda Trampa, pojačala obezbeđenje bivšeg predsednika SAD još pre subotnjeg pokušaja atentata.

Nakon što je saznala za navodnu pretnju, administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena informisala je visoke zvaničnike Tajne službe, naveli su neimenovani izvori AP.

Prema rečima portparola ministarstva spoljnih poslova Irana "Islamska Republika Iran je odlučna da pokrene sudski postupak protiv Trampa zbog njegove direktne uloge u ubistvu "generala mučenika Kasema Sulejmanija".

Sulejmani je bio komandant Kuds snaga iranske islamske revolucionarne garde i ubijen je u napadu dronom u Bagdadu u januaru 2020.

Iranski ambasador u Ujedinjenim nacijama Amir Said Iravani odbacio je u utorak optužbe protiv Teherana kao "neosnovane i politički motivisane".

BONUS VIDEO: OKRŠAJ U CRVENOM MORU: Huti napali tanker sa naftom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!