"AMERIKA ZNA..." Lavrov: Ako Rusija pobedi i Balkan će biti slobodan

Novosti onlajn

17. 07. 2024. u 23:08

AKO se Zapad urazumi i „izleči od manije superiornosti“, biće moguć nekakav dijalog, ali Moskva ni za kim neće trčati, to nije njena tradicija, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

АМЕРИКА ЗНА... Лавров: Ако Русија победи и Балкан ће бити слободан

Foto: AP

- Neverovatno je da se Evropska unija, koja je formirana kako bi osigurala blagostanje svih članica i stabilnost, sada u potpunosti pretvorila u dodatak NATO. I ništa manje agresivno, a ponekad čak i agresivnije, zahtevaju da se Rusija porazi. I kakav tu strateški dijalog može biti – i bilo koji drugi dijalog. Iako, ponoviću, ako se i kada naše kolege urazume, izleče od te manije superiornosti, sopstvene veličine i nekažnjivosti, sešćemo da razgovaramo, saslušaćemo šta će nam reći, ali da trčimo za njima i da ih nagovaramo – to nije naša tradicija - istakao je Lavrov.

On je takođe podsetio na reči američkog predsednika Džozefa Bajdena.

- Američki predsednik je nedavno rekao: Ako Rusija pobedi u Ukrajini, onda će se Poljska udaljiti, a druge zemlje, sve do Balkana, osećaće se nezavisnije i ponašaće se samostalnije. Tu se, ako bolje razmislite, krije dublja misao – dakle, u Ukrajini treba pobediti Ruse da bi SAD zadržale celu Evropu u potpunosti pod svojom komandom - konstatovao je Lavrov.

Takođe je dodao da SAD u novom svetskom poretku moraju da odustanu od ambicija da sve rešavaju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

BRZA REAKCIJA DRŽAVE: Postavljaju se klima uređaji u GAK Narodni front

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)