BAJDEN IDE U IZOLACIJU: CNN – Pozitivan na kovid, otkazao govor u Las Vegasu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 07. 2024. u 00:35

PREDSEDNIK Džo Bajden je u sredu bio pozitivan na Covid-19 i ima blage simptome, saopštila je Bela kuća.

БАЈДЕН ИДЕ У ИЗОЛАЦИЈУ: ЦНН – Позитиван на ковид, отказао говор у Лас Вегасу

Foto Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Bajden (81) je bio pozitivan nakon svog prvog događaja u Las Vegasu, gde se očekivalo da će kasnije govoriti na godišnjoj konferenciji UnidosUS-a. Predsednikov lekar je rekao da je Bajden primio prvu dozu leka Paxlovid i da će biti u samoizolaciji u svojoj kući u Rehobot Biču u Delaveru, u skladu sa smernicama američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti. -Predsednik je danas popodne izneo simptome gornjih disajnih puteva, uključujući rinoreju (curenje iz nosa) i neproduktivan kašalj, uz opštu nelagodu, navodi se u belešci Bajdenovog lekara koju je dostavila sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer.

Foto Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

 

-Osećao se dobro za svoj prvi događaj u danu, ali s obzirom na to da se nije osećao bolje, sprovedeno je testiranje na licu mesta na COVID-19, a rezultati su bili pozitivni na virus COVID-19. Potvrda Bele kuće usledila je nakon najave na konferenciji predsednice i izvršne direktorke UnidosUS-a Dženet Murgija, nakon što je Bajden zakasnio sat i po na planirano pojavljivanje.

Foto Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

-Upravo sam razgovarala telefonom sa predsednikom Bajdenom. I on je podelio svoje duboko razočarenje što nije mogao da nam se pridruži danas popodne. Predsednik je bio na mnogim događajima kao što svi znamo i upravo je bio pozitivan na kovid, rekla je Murgija prisutnima.

(CNN)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)