ZAJEDNIČKE VEŽBE PRIVEDENE KRAJU: Treslo se Južno kinesko more od moćnih mornarica Rusije i Kine

Novosti online

18. 07. 2024. u 10:38

TOKOM vežbe, posade ruskih i kineskih brodova su obavile niz zadataka

ЗАЈЕДНИЧКЕ ВЕЖБЕ ПРИВЕДЕНЕ КРАЈУ: Тресло се Јужно кинеско море од моћних морнарица Русије и Кине

Sun Zifa/China News Service

U Južnom kineskom moru završena je zajednička pomorska vežba ruske i kineske vojske, saopštila je Pacifička flota Ratne mornarice Ruske Federacije.

Vežba je održana od 15. do 17. jula, a u njoj je učestvovala zajednička grupa brodova Rusije i Kine, sastavljena od korveta "Gromki" i "Rezki" iz sastava Pacifičke flote, razarača "Jinčuan", fregata "Dali" i "Henhšui" i pomoćnog broda za transport goriva "Veišanhu".

- U Južnom kineskom moru završena je zajednička pomorska vežba ratnih mornarice Rusije i Kine 'Pomorska saradnja – 2024'. Njen glavni cilj bilo je jačanje pomorske saradnje između Ruske Federacije i Narodne Republike Kine, kao i održavanje mira i stabilnosti u azijsko-pacifičkom regionu - navodi se u saopštenju.

Tokom vežbe, posade ruskih i kineskih brodova su obavile niz zadataka. Konkretno, uz angažovanje pomorske avijacije Ratne mornarice NR Kine, izvršeni su izviđanje i potraga za brodovima i podmornicama potencijalnog neprijatelja.

Nakon toga su obavljena raketna, artiljerijska i gađanja iz sistema PVO po ciljevima različite vrste.

Posade brodova su uvežbavale i dejstvo raketnim lanserima po ciljevima na obali, kao i protivdiverzantske aktivnosti radi zaštite plovila. Takođe, u sklopu vežbe mornari su učestvovali u zajedničkoj simulaciji operacije pomoći podmornici koja tone i spasavanju njene posade iz vode.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OBRT U SLUČAJU ATENTAT: Isplivali novi detalji napadačevog plana - Imao pristup iz vazduha