OVO ĆE ŠOKIRATI KRALJA ČARLSA: Hari i Megan promenili prezime deci

Novosti online

18. 07. 2024. u 14:39

Tajno veće, sada već davne 1960. godine, odlučilo je da će potomci kraljice Elizabete Druge, osim onih koji imaju titulu princeze ili princa ili žena koje će se udati, nositi prezime Mauntbaten Vindzor.

ОВО ЋЕ ШОКИРАТИ КРАЉА ЧАРЛСА: Хари и Меган променили презиме деци

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Međutim, princ Hari i Megan Markl rekli su - neće moći.

Par je odlučio da promeni prezimena svojoj deci, princezi Lilibet i princu Arčiju, a obaveštenje su objavili na svojoj kraljevskoj veb-stranici sussex.com. Arči i Lilibet se tako od sada prezivaju Saseks.

Neke je ova odluka šokirala, a drugi tvrde da je ovo odluka koja je značajna za Harijevu porodicu jer pokazuje njihovo zajedništvo i snagu.

- Stvarnost je vrlo jednostavna - biti Saseks je njihov posao, a porodica sada prvi put ima isto prezime. To je velika stvar za svaku porodicu. To predstavlja njihovo ujedinjenje i njima je to trenutak ponosa -  komentarisao je izvor za Tajms.

Podsetimo, deca princa Harija i Megan Markl po rođenju nisu dobili titule princeze i princa, ali to se promenilo kad je njihov deda, kralj Čarls, došao na vlast 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024