SPECIJALCI HITNO UPALI U PARISKI METRO: Sumnja se da je uočena osoba sa samoubilačkim prslukom, svi putnici evakuisani

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

18. 07. 2024. u 16:49

PUTNICI na stanici Nation u pariskom metrou evakuisani su u četvrtak popodne zbog operacije specijalnih snaga nakon što je otkrivena osoba za koju se veruje da je nosila samoubilački prsluk, preneo je portal Actu17 .

СПЕЦИЈАЛЦИ ХИТНО УПАЛИ У ПАРИСКИ МЕТРО: Сумња се да је уочена особа са самоубилачким прслуком, сви путници евакуисани

Policija na francuskim ulicama / Foto AP

Oklopna vozila francuskih specijalnih snaga (BRI) stigla su na stanicu na istoku grada. Svi putnici na stanici, sa koje se može preći na liniju prigradskog voza RER A, evakuisani su.

Kako je izdanju rekao izvor u agencijama za sprovođenje zakona, govorimo o operaciji traženja subjekta, verovatno sa samoubilačkim prslukom. Viđen je u jednom od vagona na stanici.

Aplikacija metroa u Parizu, koja prikazuje saobraćaj u realnom vremenu na linijama, kaže da je „stanica zatvorena zbog policijske operacije“. Nema vozova na liniji RER A između stanica Vinsen i Ober.

Područje oko stanice Nation je ograđeno od strane policije. BRI ekipe i stručnjaci za deminiranje su na licu mesta. Vlasti još nisu objavile nikakve dodatne informacije o identitetu osumnjičenog niti o tačnim okolnostima koje su dovele do uzbune.

Izvor je za izdanje rekao da osumnjičeni još nije pronađen.

- Ništa u ovoj fazi ne ukazuje na to da je bio naoružan ili da je imao eksploziv - dodao je policijski izvor, prenela je RIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)