BAJDEN BOLUJE OD KOVIDA U JEKU PRITISAKA DA SE POVUČE: I bliska saradnica lidera demokrata pecnula šefa Bele kuće

A. V. V.

19. 07. 2024. u 06:32

SAMO dan pošto je predsednik SAD Džozef Bajden (81) izjavio da bi odustao od trke za drugi mandat ukoliko bi mu doktori rekli da ima zdravstvenih problema, Bela kuća je objavila da je lider demokrata pozitivan na kovid 19. Bajden je odmah otkazao najavljeni govor u Las Vegasu i otputovao u Delaver odakle će, dok bude u izolaciji, obavljati dužnost predsednika.

БАЈДЕН БОЛУЈЕ ОД КОВИДА У ЈЕКУ ПРИТИСАКА ДА СЕ ПОВУЧЕ: И блиска сарадница лидера демократа пецнула шефа Беле куће

Tanjug

- Slabi simptomi, curenje iz nosa i slabost, simptomi su koje je američki predsednik Džozef Bajden osetio pre nego što je testiranjem otkriveno da je, po treći put, zaražen koronavirusom - saopštila je Bela kuća.

Nešto ranije u sredu, američki predsednik koji se tokom čitave kampanje, a naročito posle debate sa rivalom Donaldom Trampom 27. juna suočava sa pritiskom partijskih kolega i donatora da nije sposoban za reizbor, u intervjuu za BET njuz, na pitanje šta bi ga nateralo da preispita odluku o učešću u kampanji za reizbor, rekao da bi to bio medicinski problem.

- Kada bi došli doktori i rekli mi imaš taj problem, imaš ovaj problem - rekao je Bajden.

On je prethodno, posle debate s Trampom na Si-En-Enu, a pre atentata na Trampa u subotu, rekao da ga "samo svemogući Gospod" može naterati da odustane od izborne trke, dok je prošle nedelje rekao da će se povući ako mu pomoćnici pokažu dokaz da ne može da pobedi na izborima zakazanim za 5. novembar. U februaru je lekar Bele kuće Kevin O'Konor, pošto je pregledao Bajdena, rekao da je reč o "zdravom, aktivnom i robustnom 81-godišnjem muškarcu koji je i dalje sposoban da uspešno obavlja dužnost predsednika". Iz Bele kuće je saopšteno da je taj pregled uključivao i procenu neurološkog stanja Bajdena.

U međuvremenu, Bajdena je sačekao hladan tuš i od njegove bliske saradnice iz partije i bivše predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi. Ona je, prema izvorima Si-En-En-a, privatno Bajdenu rekla da istraživanja pokazuju da on ne može da pobedi Trampa, te da bi mogao uništiti šanse demokrata da osvoje Predstavnički dom u novembru, ako nastavi sa namerom da dobije drugi mandat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024