AMERIČKI MEDIJI: Operacija ukrajinske vojske u mestu Krinki bila je surova i besmislena

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 07. 2024. u 00:13

POKUŠAJI Oružanih snaga Ukrajine da se učvrste u području mesta Krinki na levoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti bili su besmisleni i surovi, piše list „Njujork tajms“.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Операција украјинске војске у месту Кринки била је сурова и бесмислена

Foto Tanjug/AP

-Operacija stvaranja mostobrana na istočnoj obali Dnjepra koju kontroliše Rusija bila je sporna od samog početka. Takođe, vojni analitičari su upozoravali da je operacija, koja je uključivala opasne prelaze na reci, bila ranjiva sa stanovišta logistike i da postoji mala verovatnoća da će rezultirati prodorom, piše „Njujork tajms“.

Kako se navodi, ukrajinske snage su mesecima pokušavale da zauzmu položaje u Krinkama, a vojnici koji su učestvovali u toj operaciji žalili su se da je bila „okrutna i besmislena“, te je na kraju koštala Ukrajinu mnogo života.

Foto Tanjug/AP

Ističe se da su ukrajinski vojnici, koji su prelazili Dnjepar čamcima, postajali „lak plen“ za ruske dronove i minobacače.

Ranije je ukrajinski list „Sledstvie.info“, pozivajući se na policiju, saopštilo da je više od 780 ukrajinskih vojnika „zvanično nestalo“ u selu Krinki od oktobra 2023. do juna 2024. godine. Takođe, portparol operativno-strateške grupe ukrajinskih snaga „Tavrija“ Dmitrij Lihovoj priznao je da je većina glavnih položaja ukrajinskih snaga u tom selu zaista u potpunosti uništena usled intenzivnih kombinovanih i dugotrajnih aktivnosti ruskih snaga.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)