REPUBLIKANCI TRAŽE “GLAVU” ŠEFICE TAJNE SLUŽBE: DŽonson poručio Bajdenu - Otpusti Kimberli Čitl umalo smo izgubili bivšeg predsednika

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 07. 2024. u 00:51

PREDSEDAVAJUĆI Predstavničkog doma Majk Džonson najavio je danas da će tražiti od predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena da otpusti direktorku Tajne službe Kimberli Čitl zbog bezbednosnih propusta u vezi sa pokušajem ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa na mitingu u subotu u gradu Batler u Pensilvaniji.

РЕПУБЛИКАНЦИ ТРАЖЕ “ГЛАВУ” ШЕФИЦЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ: Џонсон поручио Бајдену - Отпусти Кимберли Читл умало смо изгубили бившег председника

Foto: AP Photo

-Previd, greške, nesposobnost, šta god da je, neoprostivo je. Skoro smo izgubili život bivšeg predsednika. I mislim da mora postojati odgovornost i ona počinje na vrhu. Ovo je smešno, rekao je Džonson za Foks biznis.

On je naveo da će pozvati Bajdena da ga zamoli da otpusti Čitl, napominjući da predsednik, koji je trenutno u izolaciji zbog Kovida19, "ne odgovara na moje pozive sve vreme".

Džonson je podsetio da na brifingu u sredu Čitl i direktor FBI Kristofer Rej nisu dali zadovoljavajuće odgovore o pokušaju atentata.

Saslušanje pred članovima Predstavničkog doma najavljeno je za sledeću nedelju.

Džonson je najavio i formiranje dvostranačke radne grupe koja će istražiti pokušaj atentata.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)