KIM DŽONG UN: Podržavamo Specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini

Novosti online

19. 07. 2024. u 10:49

RUSKA FEDERACIJA sprovodi operaciju u Ukrajini zarad zaštite suverenih prava i bezbednosti zemlje, ocenio je severnokorejski lider i pozvao na jačanje vojne saradnje sa Rusijom

КИМ ЏОНГ УН: Подржавамо Специјалну војну операцију у Украјини

Foto Tanjug/AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un se sastao sa zamenikom ruskog ministra odbrane Aleksejem Krivoručkom i izrazio podršku Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini koja se sprovodi za zaštitu suverenih prava i bezbednosti Ruske Federacije, prenosi Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

Sastanak sa ruskom vojnom delegacijom koju predvodi Krivoručko održan je u sedištu Centralnog komiteta Radničke partije Koreje u Pjongjangu.

Drug Kim Džong Un uputio je borbeni pozdrav vojsci i narodu Rusije. Izrazio je nepokolebljivu snažnu podršku i solidarnost vlade i naroda DNR Koreje povodom SVO sa Rusijom - prenosi KCNA.

Tokom sastanka je istaknut značaj i potreba saradnje ruske i svernokorejske vojske radi zaštite zajedničkih bezbednosnih interesa.

Vojske Rusije i Severne Koreje, iako imaju dugogodišnje istorijske tradicije, moraju čvršće da sarađuju kako bi imale važnu ulogu u zaštiti regionalnog i globalnog mira i međunarodne pravde, poručio je Kim Džong Un.

(rt.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev